Obiceiuri sustenabile cu impact mare pe termen lung
Uneori ne gândim că e scump să trăiești sustenabil. Dar nu e. Cele mai multe din obiceiurile sustenabile ne ajută de fapt să economisim bani pe termen lung. Haideți să povestim despre cele mai la îndemână dintre ele.
1. Circulă mai mult pe jos. Știai că fiecare kilometru parcurs in mașină, produce aproximativ 130g de CO2? Această cantitate uriașă de CO2 ajunge să ne afecteze sănătatea noastră dar și a mediului înconjurător prin schimbările climatice. Ce sugerăm noi e ca măcar pentru drumurile mai scurte, până la școală, serviciu, magazin să mergem pe jos. E și mai sănătos, nu implică niciun cost și e soluția cea mai bună și pentru natură. Nu uita să ai la tine o sticlă reutilizabilă de apă și un pahar de cafea to go și un drum devine o plimbare plăcută. Dacă totuși nu se poate, alege mijloacele de transport în comun. E o alternativă mai ieftină și mai prietenoasă cu mediul înconjurător.
2. Alege să susții afacerile mici și locale. Banii rămân în comunitatea ta și au o valoare mai mare pentru un business mai mic, decât pentru lanțurile mari de magazine. De cele mai multe ori producătorii locali, brandurile mici sunt mai atente la zona de sustenabilitate și la impactul lor asupra naturii. Sunt mai deschiși la a refolosi ambalaje, sunt mai economi cu resursele pe care le folosesc. Și pe lângă toate acestea, poți clădi o relație cu acest business mic, știi exact pe cine sprijini. De aceea, noi suntem recunoscători că am descoperit șervețelele cerate făcute aici la noi, în România, de exemplu. Sau săpunurile naturale de la Jovis. Sau bureții de lufă din plante crescute aici la noi.
3. Stinge becul și oprește apa atunci când nu le folosești. Facturile devin mai mici, nu mai facem risipă și reducem emisiile de carbon. Producția de curent cauzează emiterea unei cantități enorme de CO2 în atmosferă. Astfel, dacă nu folosim curentul, dacă facem economie și folosim mai puțin, se produce mai puțin curent, reducând astfel și amprenta de carbon. În cazul apei, se consumă multă energie cu filtrarea sau încălzirea apei. Astfel, dacă reducem consumul de apă, se reduce și energia necesară pentru producerea ei, și odată cu asta, amprenta noastră de carbon. Estimativ, dacă oprim robinetul cât timp ne spălăm dinții dimineața și seara, putem economisi câteva sute de litri pe lună. Impactul este mare și pentru portofelul nostru, și pentru natură.
Acestea sunt doar 3 idei care ne ajută să fim
mai prietenoși cu natura, cu resursele pe care le avem, dar și cu bugetul
nostru.
Lasă un comentariu
Notă: HTML nu este interpretat!