Ce este less waste?

Less waste înseamnă mai puține deșeuri produse. De ce am ales un astfel de stil de viață? Deoarece cantitatea de deșeuri municipale a crescut exponențial în ultimii ani. Iar, dacă nu facem nimic, acest trend îngrijorător va continua (World Bank estimează o creștere a cantității de deșeuri cu 70% până în 2050). Consumăm tot mai multe resurse care sunt împachetate în tot mai mult ambalaj. Odată ajunse la groapa de gunoi, deșeurile nu dispar pur și simplu. De exemplu, tot plasticul produs vreodată încă este pe pământ. Pe lângă asta, multe deșeuri nici nu ajung la groapa de gunoi, ci sunt aruncate în râuri, păduri sau pe marginea drumului. Așadar ce poate să facă un ecoptimist ca mine sau ca tine? Păi ar fi 3 pași de urmat – cei 3R: Reduce (Redu), Reuse (Refolosește) și Recycle (Reciclează)Primul pas e reducerea deșeurilor pe care le producem. Adică să consumăm mai puține resurse ce generează deșeuri. De exemplu, pasta de dinți în recipient de sticlă în loc de tub de plastic. Sau săpun solid în ambalaj minimal și sustenabil în locul săpunului lichid ambalat în plastic. Sau, pur și simplu, să alegem produse neambalate, precum fructe și legume fără folie sau plastic.

Refolosirea înseamnă să ne gândim de mai multe ori înainte să aruncăm ceva. Sau să încercăm să valorificăm produsele deteriorate sau cele pe cale de a fi aruncate, astfel încât să le mai dăm o șansă înainte să ajungă la gunoi. De exemplu, coada periuței de dinți din bambus poate fi folosită la marcarea plantelor în ghiveci sau grădină. După ce îi scoți perii, scrie pe ea numele plantei semănate și pune-o în pământ lângă răsaduri ca să obții o grădină ordonată si ecologică. Sau cofragul de ouă ar putea fi soluția optimă pentru plantarea răsadurilor. 

Reciclarea înseamnă să transformăm deșeurile într-o materie primă nouă din care să obținem lucruri noi. Știai că doar 5% din plastic este reciclat eficient, în timp ce 40% din plastic ajunge la groapa de gunoi, iar o treime ajunge în ecosisteme fragile cum ar fi oceanele lumii? Pentru a maximiza rata de reciclare e important să respectăm schema de separare a deșeurilor și să refuzăm de fiecare dată produsele de unică folosință care de cele mai multe ori nici nu pot fi reciclate.Să trăim less waste, să avem un impact pozitiv e mai ușor, mai creativ și mai distractiv decât ne imaginăm. Fiecare mic pas contează... iar tu poți începe să creezi un stil de viață eco-friendly cu noi.Primul pas e reducerea deșeurilor pe care le producem. Adică să consumăm mai puține resurse ce generează deșeuri. De exemplu, pasta de dinți în recipient de sticlă în loc de tub de plastic. Sau săpun solid în ambalaj minimal și sustenabil în locul săpunului lichid ambalat în plastic. Sau, pur și simplu, să alegem produse neambalate precum castravetele fără folie.


Refolosirea înseamnă să ne gândim de mai multe ori înainte să aruncăm ceva. Sau să încercăm să valorificăm produsele deteriorate sau cele pe cale de fi aruncate, astfel încât să le mai dăm o șansă înainte să ajungă la gunoi. De exemplu, coada periuței de dinți din bambus poate fi folosită la marcarea plantelor în ghiveci sau grădină. După ce îi scoți perii, scrie pe ea numele plantei semănate și pune-o în pământ lângă răsaduri ca să obții o grădină ordonată si ecologică.
Reciclarea înseamnă să transformăm deșeurile într-o materie primă nouă din care să obținem lucruri noi. Știai că doar 5% din plastic este reciclat eficient, în timp ce 40% din plastic ajunge la groapa de gunoi, iar o treime ajunge în ecosisteme fragile cum ar fi oceanele lumii? Pentru a maximiza rata de reciclare e important să respectăm schema de separare a deșeurilor și să refuzăm de fiecare dată produsele de unică folosință care de cele mai multe ori nici nu pot fi reciclate.Să trăim less waste, să avem un impact pozitiv e mai ușor, mai creativ și mai distractiv decât ne imaginăm. Fiecare mic pas contează... iar tu poți începe să creezi un stil de viață eco-friendly cu noi.Promoții

  • Produse noi